Jegyek

Program


Lajkó Félix - Balázs János Mendelssohn Kamarazenekar
4

Lajkó Félix - Balázs János Mendelssohn Kamarazenekar

Az elmúlt évben indítottuk útjára Veszprémben az Auer Hegedűfesztivált, amelyet az itt született hegedűművész és zenepedagógus, Auer Lipót emlékére és tiszteletére rendezünk

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. augusztus 7. vasárnap, 20:00

Lajkó Félix, Balázs János és a Mendelssohn Kamarazenekar

LAJKÓ FÉLIX – hegedű
BALÁZS JÁNOS – zongora 

Közreműködik:
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR

Lajkó Félixről igazán nem állítható: ha egy koncertjét hallottuk, akkor már mindet hallottuk. Hegedűn és citerán is elképesztő színvonalon játszik minden létező műfajban, ami e hangszerekkel megközelíthető, és abban is, ami nem. Gáspár Károly írja a két művészről: „...Lajkó extravagáns forradalmár, akit nem érdekelnek a „játékszabályok”, saját törvényei szerint él, és muzsikál. Balázs János az elegáns zongoraművész, aki külsejében, és játékmódjában is ezt az értékrendet képviseli. Egyik és másik koncepció, vagy beállítottság ugyanolyan tiszteletet érdemel. De mi történik ha „összeeresztünk” két ilyen különböző entitást? ...” Az improvizáció művészetében szintén otthonosan mozgó Balázs János zongoravirtuózzal már jelent meg közös albumuk, és a zenekari kíséret sem újdonság számukra, de Lajkó Félix, Balázs János és a Mendelssohn Kamarazenekar együtt, még sohasem lépett színpadra. Az első ilyen alkalomra az idei, veszprémi Auer Fesztivál keretében kerül sor.

Lajkó Félix

"A hegedű a szabadság hangszere” - Magyar Hírlap

„Az ördög hegedűse”, a „Vajdaság Paganinije”, legutóbb „ló-suttogó”-nak is nevezték Lajkó Félixet. Leginkább egy őstehetség, aki eljutott a végponthoz, az alfához és omegához, ahol minden stílus eltűnik, csak a zene marad. Mióta elindult Szabadkáról első hangszerével, a citerával és egy kölcsönkért hegedűvel Budapestre, ingázik.

Balázs János

„...Mikor Liszt Magyar Rapszódiáját játszotta, teljesen elkápráztatott: először hallottam ezt a zenét abban a szellemben, amelyben írták. Merész volt, talán még arrogáns is kicsit, vad, elegáns, és mélyen szenvedélyes...” (Huffington Post)

Balázs János 1988-ban született Budapesten. Néhány hónappal azután, hogy a Járdányi Pál Zeneiskolában elkezdte hivatalos zongoratanulmányait, kilencévesen megnyerte az Országos Zongoraversenyt Nyíregyházán.2002-ben felvételt nyert a Rendkívüli Tehetségek Osztályába a Zeneakadémián.

Mendelssohn Kamarazenekar

A Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész irányításával 1985-ben jött létre a gazdag zenei múltú történelmi városban, Veszprémben. A zenekar repertoárja a barokk zenétől a klasszikán át a XX. század legjelentősebb művein keresztül a kortárs zenéig terjed. Több mű ősbemutatója, ill. magyarországi bemutatója is fűződik nevükhöz.

Részletes információ: www.auerfesztival.hu

Ajánló


MENDELSSOHN-BÉRLET – VI. 6. koncert május 22-23. 19 óra Hangvilla

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



AUER FESZTIVÁL VESZPRÉM © 2023
MINDEN JOG FENNTARTVA / All rights reserved!